dilluns, 3 d’agost del 2009

Cantonada de Balmes amb Pelai


Foto comparativa de la cantonada de Balmes amb Pelai. La foto antiga és del 1930. Com a curiositat, la parada d'autobusos encara és al mateix lloc després de gairebé 80 anys (i s'hi atura el bus turístic, a més a més). M'ha cridat molt l'atenció la botiga “Calçats Minerva” que hi ha en els baixos de l'edifici. No només ja no existeix, sinó que la fesomia de l'edifici està totalment canviada. Va ser enderrocat aquest edifici en algun moment i tornat a construir?


6 comentaris:

Anònim ha dit...

Exel·lent bloc! Sobretot els articles sobre la Plaça de les Glòries, que em queda força a prop de casa.

Daniel ha dit...

Gràcies. Jo també vaig ser veí de la plaça (bé, hi vivia a uns deu minuts, a mateixa Gran Via tirant cap a Badalona). Espero que els articles que estic preparant també t'agradin.

Jan X.C. ha dit...

No fa falta enderrocar un edifici per treure'n una sabateria, home...
Em costa de creure que enderroquessin un edifici en aquesta cantonada si no fos per problemes estructurals seriosos (post-guerra civil o patologies arquitectòniques).. el més probable és que patís un "rentat de cara" durant la dictadura.. aquestes motllures pètries fan olor a anys 40-50s, d'algun Francesc Mitjans intenant obrint-se forat o d'un Raimon Duran i Reynals intentant no quedar-se fora de joc en el nou "ordre" imperant...

Jan X.C. ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Daniel ha dit...

Sí, de fet ja m'havien comentat que aquest edifici està datat del 1900, així que només van canviar-ne l'exterior en algún moment (qui sap, potser havia estat massa danyat durant la guerra). I gràcies pel blogroll!

Anònim ha dit...

Maruxela ha dit...
El temps passa sense pietat .... fins als edificis sofrixen les metamorfosis